Blog

Aan ons wordt vaak gevraagd of een bepaald kruid, zaad, bloem etc. als doping wordt gezien voor sportpaarden, postduiven en sporthonden.

dopingHierop is geen eenduidig antwoord te geven om de volgende redenen:
- Er worden regelmatig nieuwe dopingtests toegevoegd aan de lijsten, dus er worden nieuwe stoffen op de lijst van verboden middelen gezet. Er verdwijnen ook stoffen van de lijst van verboden middelen.
- Per land zijn de controles anders, wordt er anders gemeten en staan er andere stoffen op de lijst van verboden middelen, soms kan het ook per bond/organisatie verschillen.
- Kruiden kunnen inhoudsstoffen bevatten, die kunnen zorgen voor een positieve uitslag bij een dopingtest. Daarbij is natuurlijk veel afhankelijk van de hoeveelheid van het kruid dat gegeven is en welk deel van het kruid gegeven is. Een wortel heeft bijvoorbeeld een sterkere werking dan het blad van een kruid. Hier is geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.
- Per batchnummer kunnen de inhoudsstoffen van de kruiden verschillen en kan dus de dopingtest een andere uitkomst geven.
- Door de vele veranderingen in de lijsten met verboden stoffen, is eigenlijk iedere lijst waarop kruiden staan die niet gegeven mogen worden incompleet.

Lees meer: Welke kruiden kunnen positief testen op doping?

Veel houders van dieren (vogels, vissen, reptielen, duiven, honden, katten, konijnen, cavia’s, muizen, chinchilla’s, paarden etc.) vragen: waarom zou ik iets naast het gewone voer geven?

Lees meer: Waarom gedroogde kruiden, groentes, fruit etc. geven?

In deze tijd van het jaar krijgen we veel vragen over stress met betrekking tot vuurwerk stress. Ook al is er een vuurwerkverbod afgekondigd voor komende jaarwisseling, wij horen toch al veel knallen hier in de buurt. Maar stress komt niet alleen door vuurwerk, er zijn vele situaties die door dieren als stressvol ervaren kunnen worden,

Lees meer: Stress (bij vuurwerk)

Wie op zoek gaat naar magnesium, wordt al snel overdonderd door alle verschillende soorten en vormen. Maar wat is nu het verschil?

Lees meer: Magnesium

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: