Blog

Wie op zoek gaat naar magnesium, wordt al snel overdonderd door alle verschillende soorten en vormen. Maar wat is nu het verschil?

Het grote verschil wordt gevormd door de stof waarmee de magnesium (wat een metaal is) een chemische verbinding aangaat. Dit kan een organische of anorganische stof zijn.

Organisch (stof die in de natuur door een organisme gemaakt wordt) gebonden magnesiumsupplementen bevatten relatief minder magnesium. Organische verbindingen worden langzamer afgebroken in het lichaam en worden daardoor beter opgenomen in de darmen.

Organische vormen van magnesium zijn o.a.:

 • magnesiumaspartaat
 • arginaat
 • ascorbaatcitraat
 • bisgycinaat
 • gluconaat
 • lactaat
 • picolinaat
 • tauraat

Anorganische (stof die in de natuur niet door levende organismen wordt gemaakt) magnesiumsupplementen bevatten vaak meer magnesium, maar deze wordt slechter opgenomen door het lichaam. De anorganische magnesiumvormen zijn verder onder te verdelen in een wateroplosbare vorm, waaronder de magnesiumchloride en een water onoplosbare vorm, waaronder de magnesiumoxide.

Anorganische vormen van magnesium zijn o.a.:

 • magnesiumsulfaat
 • chloride
 • fosfaat
 • carbonaat
 • oxide

De verschillende benamingen zeggen iets over de stof waarmee magnesium gecombineerd is. Bijvoorbeeld magnesiumoxide is een verbinding tussen magnesium en zuurstof. Een pure vorm van magnesium is namelijk niet door het lichaam opneembaar. De organische magnesiumvormen worden het best opgenomen door het lichaam. De wateroplosbare magnesiumvormen worden op hun beurt weer beter opgenomen dan de water-onoplosbare vormen. Magnesiumoxide heeft dus een veel lagere opneembaarheid ten opzichte van bijvoorbeeld een magnesiumcitraat. Maar magnesiumoxide bevat meer magnesium, dan magnesiumcitraat, dus er is meer magnesium om uit op te nemen. Veel paardenvoederfabrikanten gebruiken magnesiumoxide. De reden hiervoor is, dat in veel supplementen waar bijvoorbeeld magnesiumcitraat in is verwerkt, vaak ook calcium en andere vulstoffen zitten.  Magnesium, calcium en fosfor zijn alle drie bouwstenen van de botten. Als de verhouding van de 3 niet goed is, dan heeft dit consequenties voor de opbouw van de botten. Calcium komt vaak al voldoende voor in het voer, extra calcium toevoegen in de vorm van een gecombineerd magnesiumsupplement, zou de verhouding verstoren en de botontwikkeling negatief beïnvloeden. Daarom hebben wij gekozen om magnesiumoxide, wat bestaat uit alleen magnesiumoxide en geen andere vulstoffen.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: