Halamid -D 1 kg.

Verkoopprijs: € 33,50
Korting
Beschrijving

Halamid-d is een reinigingsmiddel welke uitermate geschikt is voor het veilig en grondig desinfecteren van dierverblijven; voliéres, hokken, kooien, kennels en andere verblijfsplaatsen van sierpluimveel, siervogels, knaagdieren, honden, katten en alle andere huisdieren.

Halamid-d is een desinfectiemiddel dat zijn werkzaamheid ontleent aan gebonden chloor en zuurstof. Het wordt met name toegepast in de intensieve veehouderij.
Het product kenmerkt zich door een zeer hoog gehalte aan stabiele werkzame stof. Halamid-d gaat een chemische reactie (oxidatie, feitelijk een verbrandingsreactie) aan met micro-organismen. Resistentievorming is daardoor niet mogelijk.

Effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen.
Halamid-d heeft een hoog gehalte aan stabiele werkzame stof.
Halamid_d staat die hoeveelheid chloor af die nodig is voor een maximaal desinfectieresultaat.
Een Halamid-d oplossing behoudt hierdoor lange tijd zijn werkzaamheid.
Niet agressief ten opzichte van metalen en andere materialen.
Halamid-d hecht zich niet aan oppervlakken en is daardoor goed afspoelbaar.
Halamid-d lost gemakkelijk op in koud water (maximale concentratie 10% bij 15º C).

ALGEMENE GEBRUIKSAANWIJZING:
De te desinfecteren oppervlakken en materialen eerst grondig reiniegen. Een daarbij gebruikt reinigingsmiddel afspoelen met schoon water. Overtollig water verwijderen. Bij het desinfecteren zoveel vloeistof gebruiken, dat de oppervlakken gedurende de inwerkingstijd (minimaal 20 minuten) nat blijven. Indien het middel verspoten wordt, dient dit te geschieden onder lage druk en met een grove druppel.
Bij regelmatig gebruik op vloeren en wanden moet worden voorkomen dat hierop een ingedroogd laagje van het middel ontstaat. Geadviseerd wordt het oppervlak, na de inwerkingstijd, met water na te spoelen.
De dieren niet in direct contact met halamid-d laten komen.
Het middel mag niet verneveld worden.

VOOR VISVIJVERS.
Halamid-d is werkzaam tegen witte stip, costia, bacteriële kieuwaandoeningen en uitwendige bacteriële infecties. Wij adviseren u het middel alleen toe te dienen op advies van dierenarts of ervaringsdeskundige. Het is daarnaast uitermate geschikt voor het ontsmetten van vijver en gereedschap na virussen & bacteriële problemen.
Voordelen:
Door het aangaan van een chemische reactie met micro-organismen is resistentievorming niet mogelijk. Halamid-d behoudt een lange tijd haar werkzaamheid. Het middel is niet agressief ten opzichte van metalen en andere materialen. Door ontsmetting van de vijver/ quarantaine of aquarium met Halamid-d worden parasieten zoals Witte Stip (ichthyophthirius), Gyrodactylus, Costia, Chilodonella alsmede schimmels (Saprolegnia), algvorming en watervervuiling door bacteriën tegengegaan.

Dosering / Gebruik:
Bereken vooraf nauwkeurig de vijver/ quarantaine of aquarium inhoud: Lengte x Breedte x Diepte. Bij parasieten maximaal 3 gram per 1000 liter vijver water. Meng Halamid-d in een emmer water en verdeel het gelijkmatig over aquarium, vijver of quarantaine faciliteit. Tegen eventuele eitjes van parasieten adviseren wij een 2e behandeling na 10 dagen. Een week na de laatste behandeling een waterwissel van 10% toepassen.

Besmetting:
Als besmetting, zoals Witte Stip is aangetoond dan dient de behandeling met Halamid-d 3 tot 4 keer herhaald te worden met tussenpauzes van tenminste 3 dagen.Verhoging van de watertemperatuur van het aquarium / quarantaine en of vijver tot 28° C. versnelt bij Witte Stip de ontwikkelingscyclus, waardoor het ontsmetten sneller tot resultaten leidt.

Let op:
- Is er sprake van zacht zuur water (pH hoger dan 7) dan dient de helft te worden gedoseerd.
- In geval van zeer zuur water (pH lager dan 4) wordt aangeraden de vissen tijdelijk te verwijderen tot de Halamid-d is uitgewerkt.
- Nooit de dosering van Halamid-d verhogen.

Waarschuwing:
- Niet roken tijdens gebruik
- Vermijd contact met ogen en huid, draag plastic handschoenen.
- Gevaarlijk bij inwendig gebruik.
- Buiten bereik van kinderen plaatsen.
- Tijdens behandelingsperiode niet voeren.
- Filter buiten gebruik stellen en goed beluchten.
- Halamid-d niet gebruiken in combinatie met medicijnen of zout. (combinatie is voor eigen risico).
- Halamid-d niet gebruiken bij een zout gehalte van meer dan 0,3 %.
- Halamid-d niet gebruiken bij een water temperatuur onder de 13 graden.

Accessoires / planten ontsmetten:
Gebruikte accessoires, schepnet, koi bowl en nieuwe planten gedurende 15 minuten in een emmer leidingwater (10 liter) met 150 gram Halamid-d plaatsen.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: