Eerst DENKEN, dan REDDEN!

Verkoopprijs: € 19,95
Korting
Beschrijving

Voormalig brandweerman Harko Kwakernaat heeft in zijn 40 dienstjaren al veel incidenten met paarden van dichtbij meegemaakt. Van paarden in de sloot tot trailerongelukken, van beknellingen in de box tot grote stalbranden. Van ieder incident leerde Harko wat er goed ging, maar vooral ook wat er beter had gekund. “Vaak komen paarden door onze eigen stommiteiten in de problemen. Maar ook tijdens het redden van paarden gaat er regelmatig iets mis, dat kan grote gevolgen hebben voor mens en dier. Dat moet en kan anders”, aldus Harko.

Kennis delen
Harko vindt het belangrijk om zijn jarenlange ervaring op het gebied van het redden van paarden te delen. Niet alleen met de paardenwereld, maar ook met hulpverleners. Gemotiveerd door Harko’s passie voor het onderwerp, hielp hippisch journaliste Marlien Smit hem bij het realiseren van het boek, dat de passende titel ‘Eerst denken, dan redden!’ meekreeg.

‘Eerst denken, dan redden!’ is een allesomvattende titel. Iedere noodsituatie is anders en vraagt om rust en een weloverwogen aanpak ter plekke. “Je moet bij een redding leren denken vanuit het paard en je eigen menselijke emoties parkeren, hoe moeilijk dat ook is bij een incident”, aldus Harko.

Eigen veiligheid voorop
Het boek, dat 134 foto’s bevat, geeft belangrijke informatie over de stapsgewijze aanpak om het paard uit zijn noodsituatie te bevrijden. Hierbij is er uiteraard veel aandacht voor de eigen veiligheid van hulpverleners en omstanders. Harko legt uit waarom: “Een paard is een vluchtdier en zal altijd proberen weg te komen van de plek des onheils, daarbij zal hij geen rekening houden met de mensen die tussen hem en zijn vrijheid instaan. Hij zal daarbij geen mogelijkheid onbenut laten.”

Tevens wordt aandacht besteed aan de - meestal eenvoudige - hulpmiddelen die nodig kunnen zijn bij een redding en die iedere paardeneigenaar voor het grijpen zou moeten hebben. Het boek bevat vele tips over het voorkomen van incidenten en gaat ook in op de voorbereiding van paarden- of staleigenaren op noodsituaties.

De 22 praktijkvoorbeelden, in zowel woord als beeld, maken het boek niet alleen leerzaam maar ook spannend om te lezen. Het zal waarschijnlijk iedere paardenliefhebber, die dacht alles al te weten, aan het denken zetten!

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: