Skip to main content

Duivelsklauw poeder

Produkteigenschappen

Tenminste Houdbaar Tot:
19 december 2027
Voedersoort:
Voedermiddel

Aanbevolen hoeveelheid

Dagelijkse Hoeveelheid Paard (600kg) in gram
20

Konijnen

Een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden, per kilo lichaamsgewicht per dag eten. Kan ook goed door het hooi heen gemengd worden, zodat het hooi net wat interessanter wordt.

Kippen

Door het voer heen mengen, kan eventueel met een plantenspuit een klein beetje nat gemaakt worden. De mix wordt snel zacht.


Product SKU: 02.02.1.242
Werkt op orgaan: Gewricht, Kraakbeen, Spieren
Samenstelling: In een pot, tenzij er navulling staat.
 • Artikelnaam
  Artikelprijs
  Hoeveelheid
  Bestellen
 • Duivelsklauw poeder - 125 g.
  € 4,75
 • Duivelsklauw poeder - 250 g.
  € 8,00
 • Duivelsklauw poeder - 500 g.
  € 13,75
 • Duivelsklauw poeder - 1 kg.
  € 24,95
 • Duivelsklauw poeder - 500 g. navulling
  € 12,85
 • Duivelsklauw poeder - 1 kg. navulling
  € 23,15
 • Duivelsklauw poeder - 2,5 kg. navulling
  € 55,00

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 85 gram.

Het poeder is zonder toevoegingen, dus ook zonder anti-klontermiddel. Er zitten dus klontjes/harde stukken in het poeder.

Duivelsklauw is inheems in Zuid-Afrika en oostelijk Afrika en groeit in de woestijn. Duivelsklauw wordt vaak gebruikt in geneesmiddelen voor gewrichtsproblemen(arthrose).  Van de duivelsklauw wordt de wortel gebruikt.

Bevat van nature onder andere:
Iridoïde glycosiden (bitterstoffen); waaronder harpagoside, harpagide en procumbide
flavonoïden, vooral kaempferol en luteoline
glycosiden; fenolzuren.
suikers
koffiezuren
mineralen: calcium, mangaan, fosfor, cobalt, tin, zink, chroom, magnesium, kalium, ijzer, natrium, selenium, silicium
aminozuren

Gebruik duivelsklauw niet tijdens de dracht/zwangerschap en zogende dieren.

Waarschuwing voor paarden: In de meeste landen staat Duivelsklauw op de lijst van verboden stoffen, maar is er nog geen test beschikbaar waarmee kan worden aangetoond, dat er Duivelsklauw in het bloed zit. Wilt u geen enkel risico lopen, gebruik dan geen duivelsklauw bij een wedstrijdpaard.

Advies: spaarzaam geven. Bij sportblessures niet langer dan 8 weken achter elkaar geven en dan minimaal 6 weken niet geven. Komen de klachten dan terug, ga dan met u dier (terug) naar de dieren/veearts.
Bij chronische aandoeningen (bijv. chronische rugpijn) kan de duivelsklauw langer gegeven worden. Wel adviseren we om een zo laag mogelijke hoeveelheid te geven, want op de lange duur kan duivelsklauw de maagwand irriteren. Daarom ook niet geven aan dieren met ontstekingen aan de maagwand.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een paard van 600 kilo: tot 20 gram, kijk na een maand geven, of minder hetzelfde effect heeft.
Voor een middelgrote hond (rond de 20 kilo): 0,8 tot 1 gram, kijk na een maand geven, of minder hetzelfde effect heeft.
Voor een kat 0,2 tot 0,5 gram, kijk na een maand geven, of minder hetzelfde effect heeft.
Voor vogels: 10 gram op 1 kilo eivoer mengen.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 theelepel aan duivelsklauw, per kilo lichaamsgewicht per dag eten. Komt neer op ongeveer 0,05 tot 0,1 gram per kilo lichaamsgewicht.
Er kan ook voor de dieren die moeilijk eten, ook een thee van gezet worden(1 eetlepel op een liter water). Laten afkoelen en het dan als drinkwater geven.


 • Bewaaradvies

  Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog, koel (onder 25C) en in een afgesloten (plastic) emmer/bak te bewaren.  Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

 • FAQ

  We hebben de meest gestelde vragen voor jou bij elkaar gezocht en gepubliceerd, kijk op FAQ , misschien staat jouw vraag er al tussen.

 • Disclaimer

  Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

  De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
  We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

  Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voeraanbod. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden, groentes, bloemen etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Denkt dat de reactie niet goed is (allergisch) stop dan meteen. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

  Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

  Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.  

 • Wetgeving

  Wijziging productbeschrijving in verband met wetgeving.

  In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet bij de dieren. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

  Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail: info@baroen.nl