FAQ
Winkelwagen is leeg

baroen logo banner site

Kruiden, bloemen, fruit en groenten - algemeen

Kan je kruiden mixen en als kuur geven?

Ja dat kan. Er zijn verschillende manieren van mixen. Je kunt mixen voor algemene gezondheid, dus dat het hele lichaam…

Ja dat kan. Er zijn verschillende manieren van mixen. Je kunt mixen voor algemene gezondheid, dus dat het hele lichaam wordt ondersteund. Maar je kunt ook mixen om bijv. de spijsverteringskanaal of de luchtwegen te ondersteunen. 

Als de mix uit 4 kruiden of meer bestaat, dan geldt:
Voor een paard van 600 kilo: 45-50 gram van een mix per dag geven en minimaal 5-6 weken geven.
Voor een middel grote hond (rond de 20 kilo): ongeveer 5-8 gram per dag geven.
Voor een kat: 2-3 gram per dag.
Voor vogels: ongeveer 30 gram van de kruiden, bloemen geven op een kilo voer/eivoer.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden etc., per kilo lichaamsgewicht per dag eten.
Voor andere dieren geldt, de hoeveelheid verminderen naar verhouding van het gewicht.

Posted 4 years agoby irene

Hoe kan ik de gedroogde kruiden, bloemen etc. geven?

- De kruiden, bloemen etc. zo in een bakje doen, al dan niet een klein beetje nat gemaakt. Hierdoor worden…

- De kruiden, bloemen etc. zo in een bakje doen, al dan niet een klein beetje nat gemaakt. Hierdoor worden de kruiden etc. wat zachter en zijn ze voor bepaalde dieren makkelijker te eten, zoals vogels en reptielen bijvoorbeeld.
- Mengen door het voer. Voor het mengen kan een klein beetje sap of olie gebruikt worden (niet te veel olie, want dat kan weer leiden tot diarree). Het sap of de olie dient als plakmiddel.  Geeft u een muesli, dan plakken de kruiden, bloemen er al aan vast.
- Maak er een koude thee/drank van. De dieren krijgen de voedingsstoffen dan via het drinken binnen. Doe 15 gram op 1 liter gekookt water, 10 minuten laten trekken en laat het afkoelen. Hebben de kruiden etc. een sterke smaak, dan kan er iets minder van de kruiden gedaan worden. Laat de kruidendrank niet ouder worden dan 24 uur, want dan vervliegen ook weer veel vitaminen en mineralen. Bij de paarden kan de drank ook door de slobber worden gegeven. Bij de andere dieren, kan het te drinken gegeven worden. De dieren zullen aan de smaak moeten wennen. Dus het kan even duren voordat ze gaan drinken, hou het wel goed in de gaten dat de dieren drinken. De eerste paar keer, kan er ook een iets slappere koude thee gezet worden, zodat de dieren aan de smaak kunnen wennen.
- De kruiden vermalen in een elektrische koffiemolen en dan mengen door het voer (eivoer/legmeel).
- Voor sommige dieren (honden/paarden) wordt het voer geweld, de kruiden kunnen tijdens het wellen er dan meteen door heen gemengd worden.
- Er kan ook een aftreksel van gemaakt worden, voor een uitwendige behandeling of om vliegen/muggen/vlooien op afstand te houden. Bijv. van citroenmelisse, eucalyptusblad, knoflook, lavendel etc. Ong. 50gr. op 1 liter water.

Posted 4 years agoby irene

Waarom gedroogde kruiden, groentes, fruit etc. geven?

Veel houders van dieren (vogels, vissen, reptielen, honden, katten, konijnen, cavia’s, muizen, chinchilla’s, paarden etc.) vragen: waarom zou ik iets…

Veel houders van dieren (vogels, vissen, reptielen, honden, katten, konijnen, cavia’s, muizen, chinchilla’s, paarden etc.) vragen: waarom zou ik iets naast het gewone voer geven? Het voer van de voerfabrikanten in Nederland is niet slecht. Maar het is ontwikkeld voor het gemiddelde dier. De vele verschillende soorten, rassen hebben ieder zijn eigen voedingsbehoefte. Daarnaast kunnen speciale situaties ook vragen om meer vitamines, mineralen of vezels, zoals stress, drachtig zijn, verkoudheid, rui, transport etc. Door de dieren dan kruiden, vlokken, bloemen, zaden etc. te geven, kan er redelijk specifiek de dieren iets extra’s gegeven worden. Verder kan er ter voorkoming/ter ondersteuning de kruiden gegeven worden. Bijv. als je weet je dat na een show een dier altijd diarree krijgt, dan kan je op voorhand al brandnetel of smalle weegbree geven. Of als je weet dat een dier moeite heeft om door de rui heen te komen, dan kan je bijv. een mix van brandnetel, kleefkruid, vrouwenmantel, paardenbloem geven.
Verder is het iets anders geven naast de standaard brok ook leuk. De dieren ruiken het als ze ander voer krijgen en komen er grager op af, dat is voor de houder van de dieren ook leuk. In de natuur eten de dieren ook niet iedere dag hetzelfde. Wij mensen vinden het ook niet leuk, als we iedere dag hetzelfde te eten krijgen. Verandering van spijs doet eten. Als je de dieren voor de eerste keer kruiden, bloemen, etc. geeft, geef dan een heel klein beetje en kijk hoe ze er op reageren. Net als mensen hoeven niet alle dieren hetzelfde te reageren op de kruiden, groentes etc. Niet alle dieren vinden hetzelfde lekker, dwing ze het dan niet om het te eten.

Posted 4 years agoby irene

Hoe zijn de kruiden, bloemen, zaden, etc. verpakt?

De groentes, kruiden, fruit etc, zijn verpakt in plastic zakken, die zijn dicht geseald, of met een ijzeren stopper zijn…

De groentes, kruiden, fruit etc, zijn verpakt in plastic zakken, die zijn dicht geseald, of met een ijzeren stopper zijn dicht gemaakt. Tenzij er bij het product staat: In een pot, tenzij er navulling staat. Dan is het product in een hersluitbare pot/emmer verpakt.

Posted 4 years agoby irene

Zit er een maatschepje bij de kruiden, bloemen, etc?

Er zit geen maatschepje bij de kruiden, bloemen, etc. Alle producten hebben een ander soortelijk gewicht, we zouden dan voor…

Er zit geen maatschepje bij de kruiden, bloemen, etc. Alle producten hebben een ander soortelijk gewicht, we zouden dan voor bijna ieder product een ander maatschepje moeten hebben.
Voorts is de kleinste eindgebruiker een vis en de grootste een paard. Voor ieder diergroep zou er ook weer een apart maatschepje nodig zijn.
Verder leert de ervaring, dat heel veel mensen thuis al meerdere maatschepjes hebben.

Ons advies is, om een schepje, bakje, lepel te nemen en op een weegschaal te wegen hoeveel er van het te geven kruid in het bakje etc. gaat.

Tip van een klant: neem een klein maatbekertje van ongeveer 200 ml en teken dan per kruid af hoeveel er in het maatbekertje gaat. Dit kan je ook doen voor mixen. Neem het bekertje mee naar de stal, schuur, de dierverblijven en je weet altijd hoeveel je moet geven.

Posted 4 years agoby irene

Ik ben gewend thee aan mijn dieren te geven, kan dat ook met de kruiden van de Baroen?

Ja. Om thee te maken van de kruiden, doet u ongeveer 15 gram van het kruid of kruidenmengsel op een…

Ja. Om thee te maken van de kruiden, doet u ongeveer 15 gram van het kruid of kruidenmengsel op een liter water. Laat de thee 10 minuten tot een half uur trekken en haal dan de kruiden eruit.. Als de thee is afgekoeld kunt deze (eventueel gefilterd) aan de dieren geven. Des te langer u de thee laat trekken, des te meer werkzame stoffen komen er in het water. Maar de koude thee gaat dan ook sterker smaken en kunnen er dieren zijn die er niet van drinken. Let hier op, want het is belangrijk dat de dieren wel blijven drinken. Eventueel kan u de koude thee dan verdunnen met water. Hou er rekening mee dat de werking van het kruid in theevorm minder is, dan dat u het produkt puur verstrekt.


Posted 7 years agoby jeroen

Hoeveel gram kruiden moet ik per dag aan mijn dier geven?

Dat hangt van het produkt en het dier af. Kijk bij de beschrijving van het produkt zelf voor een indicatie…

Dat hangt van het produkt en het dier af. Kijk bij de beschrijving van het produkt zelf voor een indicatie van de aanbevolen voerhoeveelheid.

Posted 7 years agoby jeroen

Zijn de kruiden en fruit ook geschikt voor menselijke consumptie?

Hoewel wij de gesneden en poedervormige kruiden, bloemen, groentes en fruit inkopen bij fabrikanten die door Europa gecertificeerd zijn voor…

Hoewel wij de gesneden en poedervormige kruiden, bloemen, groentes en fruit inkopen bij fabrikanten die door Europa gecertificeerd zijn voor de productie voor menselijke consumptie, mogen wij van de NVWA deze producten uitsluitend aanbieden als diervoeder. De reden daarvoor is, dat wij bij de kamer van koophandel ingeschreven staan als diervoerderwinkel.

Posted 7 years agoby jeroen

Agenda - Beurzen en shows

Op evenementen hebben we niet onze gehele assortiment bij ons. Heeft u interesse in een bepaald product, bestel het dan vooraf via de webshop, dan ligt het voor u klaar. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Door alle corona maatregelen kunnen evenementen zeer kort van te voren afgelast worden. We doen ons best om u op de hoogte te houden.

23 dec

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail:


Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:

  • Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
  • Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
  • Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
  • Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook. 

Adres

Aalsmeerderweg 283-20 (achterkant van het gebouw)

1432CN  Aalsmeer

Telefoon: 06-27053446

Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan

Login Form