Kruiden

Keltisch zeezout grof

In een pot, tenzij er navulling staat.
Werkt op orgaan:
Bloed, Botten, Lichaamscellen, Longen, Luchtwegen, Spieren, Zenuwstelsel
Tenminste Houdbaar Tot:
20 november 2024
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Keltisch zeezout grof - 250. g.
Verkoopprijs€ 1,75
Korting
Keltisch zeezout grof - 500 g.
Verkoopprijs€ 2,50
Korting
Keltisch zeezout grof - 1 kg.
Verkoopprijs€ 4,00
Korting
Keltisch zeezout grof - 2,5 kg.
Verkoopprijs€ 9,50
Korting
Keltisch zeezout grof - 1 kg. navulling
Verkoopprijs€ 3,50
Korting
Keltisch zeezout grof - 2,5 kg. navulling
Verkoopprijs€ 8,50
Korting
Keltisch zeezout grof - 5 kg. navulling
Verkoopprijs€ 15,50
Korting
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 130 gram.

De naam keltisch zeezout is afkomstig van de manier waarop dit zout gewonnen wordt. Het gebeurd namelijk nog steeds op dezelfde manier waarop de oude Kelten het deden. Wat keltisch zeezout anders dan andere zouten? Deze zoutsoort komt uit zoutmoerassen met een zuivere kleibodem, de zout is ongewassen en ongeraffineerd waardoor de samenstelling van het zout zoveel mogelijk behouden blijft. Hierdoor heeft de zout ook een grijzige kleur.

In het wild levende dieren zoeken hun zoutbronnen zelf in de natuur en houden zo hun natriumbalans in evenwicht. Fokdieren hebben natrium nodig om het tekort aan natrium in de gewone voedergewassen te compenseren. Keltisch zeezout bevat naast organisch gebonden natrium maar liefst 84 mineralen waaronder organisch gebonden jodium. De complete en goed opneembare mineralen maken het mogelijk dat de koeien een betere weerstand krijgen en antibioticagebruik kan worden gereduceerd. Keltisch zeezout is een goede manier om verloren elektrolyten door zweten weer aan te vullen.

Bevat van nature onder andere, gemiddeld per 100 gram:
chloride       52 à 59 gram
sulfaat         0,90 à 2,21 gram
magnesium 0,30 à 1 gram
kalium         0,09 à 0,25 gram
natrium       32,6 à 37 gram
calcium       0,25 à 0,40 gram
zink             0,37 à 0,90 mg
ijzer             0,15 à 1,50 mg

Werkt op:

Wijziging productbeschrijving in verband met wetgeving.

In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail:Keltisch zeezout mag onder andere gegeven worden:
Paarden, koeien, schapen, geiten, honden, katten, vogels, kippen, knagers en konijnen.
Let op: Gewoon zout kan in grote hoeveelheden gevaarlijk zijn voor paarden, honden en katten en andere dieren! Dit is geen gewoon zout, geef het keltisch zout alleen op de manier zoals hieronder beschreven staat.

Niet aan dieren geven die nierproblemen hebben.


Bewaaradvies:Keltisch zeezout is normaal vochtig (ca 6 %). Voor alle plastic verpakkingen is het advies om de zak (of emmer) regelmatig te draaien om te voorkomen dat vocht bij de bodem van het zak of de emmer wordt vastgehouden. 

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een pony tot 1 meter: 2-5 gram.
Voor een pony van 1 meter tot 1,5 meter: 3-10 gram.
Voor een Paard van 1,5 meter tot 1,8 meter: 5-15 gram.
Voor een paard groter van 1,8 meter of bij zware training: 10-20 gram
Voor een paard van 600 kilo: 5-15 gram.                   
Maak een "sole" (geconcentreerde zoutwateroplossing) van het keltisch zout. Dit doe je door 1/3 keltisch zout en 2/3 water te mengen in een glazen pot of fles. Als er na het schudden onopgelsote zoutkorrels op de bodem blijven liggen, dan is het water verzadigd en zal het niet meer zout opnemen. De "sole" is 7 tot 8 keer zouter, dan zeewater. Dit moet je niet zo aan de dieren geven, maar meng het met ongeveer een koffielepel (5ml) op een drinkbak (ongeveer 2 liter). Zorg dat de dieren ook altijd gewoon drinkwater tot hun beschikking hebben, zodat ze kunnen kiezen.

Als bad: bij huidproblemen kan u een hand keltisch zeezout aan het badwater toevoegen.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: