Kruiden

Pakket ondersteunend bij (Podo)dermatitis

Smalle weegbree, goudsbloem, aardbeienblad, frambozenblad, berkenblad en guldenroede.
Werkt op orgaan:
Huid
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Pakket ondersteunend bij (Podo)dermatitis, 1,05k g. grof
Verkoopprijs€ 12,25
Korting
Pakket ondersteunend bij (Podo)dermatitis - 2,25 kg. grof
Verkoopprijs€ 22,00
Korting
Pakket ondersteunend bij (Podo)dermatitis - 1,05 kg. fijn
Verkoopprijs€ 15,90
Korting
Pakket ondersteunend bij (Podo)dermatitis - 2,25 kg. fijn
Verkoopprijs€ 28,75
Korting
Beschrijving

Dermatitis betekent ontsteking van de huid. Het is een term waarbinnen vele verschillende aandoeningen vallen. Sommige vormen van dermatitis zijn acuut, wat betekent dat de symptomen plotseling op komen zetten en zich snel ontwikkelen. Andere vormen zijn chronisch, de aangedane plek is dan al langer geïrriteerd en de klachten blijven ook langer bestaan. De huidonstekingen kunnen over het gehele lichaam voor komen.

Ondanks dat er zoveel verschillende vormen vormen van dermatitis zijn, zijn er wel een aantal gemeenschappelijke symptomen:
- Roodheid van de aangedane huid.
- Jeuk
- Bultjes, blaasjes of schilferingen op de huid.

Pododermatitis, ook wel zere hakjes genoemd bij konijnen en knaagdieren is een chronische huidaandoening die meestal voorkomt aan de achterpoten van de dieren, aan de voorpoten komt het heel soms voor.
Pododermatitis begint meestal met een kale plek op één van de voetzolen. De huid ziet er geirriteerd, dik en rood uit. Als het dier er al langer mee rond loopt, dan kunnen er zweren en abcessen ontstaan.
Als de zweren en abcessen onbehandeld blijven, dan kunnen ook andere delen van het lichaam ontstoken raken (botten, spieren etc.).
Door de pijn kunnen de dieren onrustig worden, krijgen ze een verminderde eetlust en gewichtsverlies. Veel dieren houden zichzelf niet meer goed schoon door de pijn en raken vervuild.

Als u denkt dat uw dier een vorm van dermatitis, bijv.  pododermatits heeft, gaat u dan naar de dierenarts voor de juiste diagnose.
Na behandeling met medicijnen,dan kan u deze mix geven als ondersteuning voor u dier.

Bevat:
Smalle weegbree,
goudsbloem
aardbeienblad
frambozenblad
berkenblad
guldenroede.
De kruiden worden in losse zakjes aangeleverd, zelf kan u de kruiden mengen.

Er is keuze uit  het groffe en fijne pakket. Het groffe pakket is meer voor konijnen en knaagdieren. Het fijne pakket is meer voor paarden, honden, katten, gevogelte.

Geschikt voor alle dieren.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een paard van 600 kilo: 35 - 45 gram.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden, per kilo lichaamsgewicht per dag eten.
Voor een koude thee/drank: 15 gram op 1 liter kokend water, 10 minuten laten trekken. Bij de paarden kan de koude thee door de slobber worden gegeven. Bij knagers etc, kan het te drinken gegeven worden. De dieren zullen aan de smaak moeten wennen. Dus het kan even duren voordat ze gaan drinken, hou het wel goed in de gaten dat de dieren drinken. De eerste paar keer, kan er ook een iets slappere koude thee gezet worden, zodat de dieren aan de smaak kunnen wennen.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: