Kruiden

Reptielenmix

Paardenbloem, Smalle Weegbree, Rode klaver, Brandnetel, Pepermuntblad
Tenminste Houdbaar Tot:
06 november 2022
Werkt op orgaan:
Huid, Lever, Luchtwegen, Nieren, Spijsverteringskanaal
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Reptielenmix - 100 g.
Verkoopprijs€ 2,50
Korting
Reptielenmix - 250 g.
Verkoopprijs€ 5,00
Korting
Reptielenmix - 500 g.
Verkoopprijs€ 9,50
Korting
Reptielenmix - 1 kg.
Verkoopprijs€ 17,75
Korting
Reptielenmix - 2,5 kg.
Verkoopprijs€ 42,00
Korting
Reptielenmix - 5 kg.
Verkoopprijs€ 80,00
Korting
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 15 gram.

Gedroogde planten maken deel uit van de natuurlijke voeding van de meeste herbivore reptielen. Bovendien, bevatten gedroogde kruiden een aanzienlijk hoger gehalte aan ruwe vezels dan verse groenten. Ruwe vezels bevorderen de spijsvertering en het wordt aanbevolen als aanvullend voer voor herbivore reptielen, zoals landschildpadden, ten minste 15% ruwe vezels bevat, dit wordt niet verkregen met vers voedsel. Voer de reptielenmix als aanvulling op de reguliere voedsel. De mix bevat een gunstige calcium-/fosforverhouding.

De reptielenmix is geschikt voor:
Baardagamen
Landschlidpadden
Groene leguanen
Doornstaartagamen
andere plantenetende reptielen
Maar kan natuurlijk ook aan alle andere dieren gegeven worden.

De mix bevat:
Paardenbloem
Smalle Weegbree
Rode klaver
Brandnetel
Pepermuntblad

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor reptielen: een klein beetje 3 keer per week bij het andere voer geven.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden, per kilo lichaamsgewicht per dag eten.
Voor een koude thee/drank: 15 gram op 1 liter kokend water, 10 minuten laten trekken. Bij de paarden kan de koude thee door de slobber worden gegeven. Bij knagers etc, kan het te drinken gegeven worden. De dieren zullen aan de smaak moeten wennen. Dus het kan even duren voordat ze gaan drinken, hou het wel goed in de gaten dat de dieren drinken. De eerste paar keer, kan er ook een iets slappere koude thee gezet worden, zodat de dieren aan de smaak kunnen wennen.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: