Kruiden

Duivelsklauw

DuivelsklauwDuivelsklauw
Werkt op orgaan:
Gewricht, Kraakbeen, Spieren
Tenminste Houdbaar Tot:
19 februari 2025
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Duivelsklauw - 250 g.
Verkoopprijs€ 5,90
Korting
Duivelsklauw - 500 g.
Verkoopprijs€ 10,30
Korting
Duivelsklauw - 1 kg.
Verkoopprijs€ 18,50
Korting
Duivelsklauw - 3 kg.
Verkoopprijs€ 52,50
Korting
Duivelsklauw - 6 kg.
Verkoopprijs€ 99,00
Korting
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 70 gram.

Duivelsklauw is inheems in Zuid-Afrika en oostelijk Afrika en groeit in de woestijn. Duivelsklauw wordt vaak gebruikt in geneesmiddelen voor gewrichtsproblemen(arthrose).  Van de duivelsklauw wordt de wortel gebruikt.

Bevat van nature onder andere:
Iridoïde glycosiden (bitterstoffen); waaronder harpagoside, harpagide en procumbide
flavonoïden, vooral kaempferol en luteoline
glycosiden; fenolzuren.
suikers
koffiezuren
mineralen: calcium, mangaan, fosfor, cobalt, tin, zink, chroom, magnesium, kalium, ijzer, natrium, selenium, silicium
aminozuren

Werkt op:

Wijziging productbeschrijving in verband met wetgeving.

In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail:Gebruik duivelsklauw niet tijdens de dracht/zwangerschap.

Waarschuwing voor paarden: In de meeste landen staat Duivelsklauw op de lijst van verboden stoffen, maar is er nog geen test beschikbaar waarmee kan worden aangetoond, dat er Duivelsklauw in het bloed zit. Wilt u geen enkel risico lopen, gebruik dan geen duivelsklauw bij een wedstrijdpaard.

Advies: spaarzaam geven. Bij sportblessures niet langer dan 8 weken achter elkaar geven en dan minimaal 6 weken niet geven. Komen de klachten dan terug, ga dan met u dier naar de dieren/veearts.
Bij chronische aandoeningen (bijv. chronische rugpijn) kan de duivelsklauw langer gegeven worden. Wel adviseren we om een zo laag mogelijke hoeveelheid te geven, want op de lange duur kan duivelsklauw de maagwand irriteren. Daarom ook niet geven aan dieren met ontstekingen aan de maagwand.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een paard van 600 kilo: tot 20 gram, kijk na een maand geven, of minder hetzelfde effect heeft.
Voor een middelgrote hond (rond de 20 kilo): 0,8 tot 1 gram, kijk na een maand geven, of minder hetzelfde effect heeft.
Voor vogels: 10 gram op 1 kilo eivoer mengen.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 theelepel aan duivelsklauw, per kilo lichaamsgewicht per dag eten. Komt neer op ongeveer 0,05 tot 0,1 gram per kilo lichaamsgewicht.
Er kan ook voor de dieren die moeilijk eten, ook een thee van gezet worden(1 eetlepel op een liter water). Laten afkoelen en het dan als drinkwater geven.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: