Webshop
Winkelwagen is leeg

Zwarte bessen, heel - 1 kg.

Verkoopprijs: € 20,50
Korting
Werkt op orgaan:
Alvleesklier , Bloedvaten , Haarvaten , Hart , Hoeven/nagels , Huid , Milt , Nieren , Ogen , Vacht/veren
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 70 gram.

De zwarte bes (Ribes nigrum) is een plant uit de ribesfamilie(Grossulariaceae).De zwarte bes komt ook in het wild voor op natte, voedselrijke grond in loofbossen en dan vooral in moerasbossen.

Bevat van nature onder andere:
zuren: citroenzuur, appelzuur, mierezuur, kaneelzuur, kinazuur, oxaalzuur
bioflavonoïden
suikers: fructose, glucoes, pentose
onverteerbare vezels: cellulose, lignine
looistoffen
koffiezuur
etheriwche olie
Vitaminen: carotenoïden, vit. B1, B3, B5, B6, C en E.
Mineralen: calcium, magnesium, kalium, fosfor, ijzer, mangaan, selenium, chroom, kobalt, boron, zwavel, zink.

Gebruik inwendig.
Heeft een ontstekingremmende werking. Tevens bevordert het een goede nierfunctie (zorgt voor de afvoer van afvalstoffen) lever, alvleesklier en milt. Verder verbetert het de bloedsomloop en heeft een ondersteunende werking op de haarvaten en vaatwanden. Voorts is het goed voor de ogen, het ondersteund het gezichtsvermogen.
Zwarte bessen versterken het pigment. Pigmentverlies is onder andere zichtbaar bij de neusspiegel, oogranden, lippen, nagels en voetkussens. Pigementverlies kan tijdelijk zijn, bijv. na een ziekte periode of na het werpen. De kleurstoffen in de zwarte bes versterkt het pigment weer.

Werkt op:

Wijziging produktbeschrijving in verband met wetgeving.

In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail:Na het eten of drinken van  zwarte bessen, kan de ontlasting van de dieren zeer donker zijn.

Zwarte bessen kunnen onder andere gegeven worden aan:
Cavia’s, konijnen, muizen, ratten, hamsters, kippen, duiven, vogels, paarden, pony’s, honden en katten.
Voor reptielen verschillen de meningen of de zwarte bessen wel of niet aan ze gegeven kunnen worden.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een paard van 600 kilo: 15-20 gram.
Voor een middel grote hond: 3 gram.
Voor honden geldt, dat maximaal 10% van de totale voedselinname uit fruit en groente mag bestaan.
Voor duiven: de bessen 24 uur laten weken, vervolgens 10 minuten koken (ong. 1 eetlepel op 1 liter water), daarna de pitjes er even uitzeven. Het kan als koude thee gegeven worden, maar de besjes kunnen ook door het eten gemengd worden.
Voor vogels: de bessen 24 uur laten weken en dan door het voer heen mengen, of droog gemalen door het eivoer heen (15-20 gram op 1 kilo eivoer).
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden, per kilo lichaamsgewicht per dag eten.
Voor een koude thee/drank: 15 gram op 1 liter kokend water, 10 minuten laten koken, vervolgens de pitjes er even uit zeven. Bij de paarden kan de drank door de slobber worden gegeven. Bij knagers etc, kan het te drinken gegeven worden. De dieren zullen aan de smaak moeten wennen. Dus het kan even duren voordat ze gaan drinken, hou het wel goed in de gaten dat de dieren drinken. De eerste paar keer, kan er ook een iets slappere koude thee gezet worden, zodat de dieren aan de smaak kunnen wennen.

Attentie!!!
Fruit bevat fruitsuikers, deze geven het lichaam energie, ons advies is, om dus niet teveel per dag te geven. Teveel fruit kan diarree veroorzaken.
Geef gedroogd fruit daarom echt als snoepje, maximaal een paar per dag afhankelijk van de grootte van het dier.
Gedroogd fruit kan ook prima gebruikt worden, om door hooi of voer heen te mengen, zodat het aantrekkelijker voor een dier om het te eten.


Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Agenda - Beurzen en shows

Op evenementen hebben we niet onze gehele assortiment bij ons. Heeft u interesse in een bepaald product, bestel het dan vooraf via de webshop, dan ligt het voor u klaar. Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Door alle corona maatregelen kunnen evenementen zeer kort van te voren afgelast worden. We doen ons best om u op de hoogte te houden.

15 okt
Gesloten
Datum 15 okt,
16 okt
Gesloten
16 okt,

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 12.30 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 op 0297-364645.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail:


Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 12.30 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 op 0297-364645.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: 

Adres

Aalsmeerderweg 283-20

1432CN  Aalsmeer

Telefoon: 0297-364645

Login Form