Webshop
  • Register
Winkelwagen is leeg

Knoflookvlokken - 1,5 kg.

Verkoopprijs: € 20,35
Korting
Werkt op orgaan:
Bloed , Bloedvaten , Hoeven/nagels , Huid , Nieren , Parasieten
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 75 gram.

Knoflook (Allium sativum) is een plant uit de lookfamilie (Alliaceae). Tot deze familie behoren andere soorten als de ui en de bieslook. Er zijn verschillende soorten knoflook.

Bevat van nature onder andere:
sacchariden
organische zwavelverbindingen
etherische olie
saponinen
enzymes
aminozuren
Vitamines: B1, B2, B3, B6, C, foliumzuur, biotine, choline.
Mineralen: Als meeste kalium, fosfor, zwavel, selenium, zink.
In mindere mate: calcium, ijzer, mangaan, magenesium, alliin, germanium, jodium, koper, silicium, tin, nikkel, natrium, kobalt, boron.

Kan ondersteunend werken bij/tegen:
Knoflook zorgt ervoor dat het bloed iets vloeibaarder wordt en daardoor stolt het bloed iets minder snel.
Knoflook ondersteunt bloedzuivering, is goed voor de weerstand, zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht en werkt slijmoplossend.
Verder heeft knoflook een antibacteriële werking en is ook werkzaam tegen parasieten en schimmels. Als de dieren knoflook hebben gegeten, dan wordt er via de huid en sterke geur afgegeven, die werkt als een anti-insectenmiddel tegen bijv. vliegen, muggen, teken, bloedluizen etc. 
Knoflook zou een preventieve werking kunnen hebben tegen een wormbesmetting. Knoflook zorgt ervoor dat het milieu in de darm minder ideaal is, waardoor de wormen er minder goed kunnen verblijven.

Voor kippen geldt wel, dat als er erg veel knoflook wordt gegeven, dat de eieren dan een lichte knoflook smaak krijgen. Knoflook zou een preventieve werking kunnen hebben bij kippen tegen een wormbesmetting. Knoflook zorgt ervoor dat het milieu in de darm minder ideaal is, waardoor de wormen er minder goed kunnen verblijven.

Wordt er teveel knoflook gegeven, dan kunnen de slijmvliezen geïrriteerd raken en in het uiterste geval leiden tot zwelling van het tandvlees en zeer grote irritatie van de ogen en de neusslijmvliezen. Ook krijgen de dieren bij te veel knoflook (sneller) bloedarmoede, dit hier goed op letten.

Als de dieren wonden hebben, dan zeer weinig of geen knoflook geven, want de wonden genezen dan langzamer.

Voor honden of katten zijn de informatie die we tegen komen over knoflook onduidelijk. Er wordt geschreven dat honden en katten absoluut niet tegen knoflook kunnen, maar we komen ook tegen, dat knoflook aan honden en katten gegeven kan worden om vlooien en teken te beperken.  De informatie die we hebben gevonden, over hoeveel er aan een hond gegeven kan worden, is: 1,5 tot 3 gram per dag voor een hond van 30 kilo. Voor katten hebben we hier geen informatie over gevonden.

Knoflook wordt regelmatig aan paarden gegeven, die bevattelijk zijn voor hoefbevang. Doordat knoflook zorgt voor een goede doorbloeding, kunnen de afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
- Voor een paard van 600 kilo: als er meer dan 0,02g per kilo lichaamsgewicht wordt gegeven, kan het schadelijk voor het paard zijn. Over het algemeen wordt geadviseerd om een paard per dag tussen de 10 en 15g knoflook te geven, dan is het een gezonde aanvulling op het dagelijks voer.
- Voor een middel grote hond: 1,5-3 gram
- Voor konijnen (ned. hangoordwerg., rus, kleurdwerg), cavia's en kippen (midden rassen) geldt ongeveer 250g knoflookgranulaat op een zak van 25kg mengen. Kleinere dieren naar ratio minder knoflook geven. 
- Vogels: een eetlepel op een kilo eivoer, 2 a 3 keer per week. In het drinkwater; een theelepel per liter water.
- Voor (post)duiven, een kleine eetlepel op een liter drinkwater doen, ongeveer 2 keer per week.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Voedermiddel

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Agenda - Beurzen en shows

Op evenementen hebben we niet onze gehele assortiment bij ons. Heeft u interesse in een bepaald product, bestel het dan vooraf via de webshop, dan ligt het voor u klaar. Bellen of mailen mag natuurlijk ook.

13 sept
Horse awareness event
Datum 13 sept, 10:00 u - 17:00 u

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 12.30 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 op 0297-364645.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail:


Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 12.30 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 op 0297-364645.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: 

Adres

Aalsmeerderweg 283-20

1432CN  Aalsmeer

Telefoon: 0297-364645

Login Form