Kruiden

Daphnia (watervlooien)

In een pot, tenzij er navulling staat.
Tenminste Houdbaar Tot:
16 februari 2023
Werkt op orgaan:
Botten, Spieren, Vacht/veren,
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Daphnia (watervlooien) - 50 g.
Verkoopprijs€ 1,80
Korting
Daphnia (watervlooien) - 100 g.
Verkoopprijs€ 2,85
Korting
Daphnia (watervlooien) - 200 g.
Verkoopprijs€ 4,35
Korting
Daphnia (watervlooien) - 450 g.
Verkoopprijs€ 8,00
Korting
Daphnia (watervlooien) - 100 g. navulling
Verkoopprijs€ 2,10
Korting
Daphnia (watervlooien) 250 g. navulling
Verkoopprijs€ 4,20
Korting
Daphnia (watervlooien) - 500 g. navulling
Verkoopprijs€ 7,25
Korting
Daphnia (watervlooien) - 1kg navulling
Verkoopprijs€ 13,00
Korting
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 30 gram.

Watervlooien (Cladocera) zijn een orde van kleine kreeftachtigen uit de klasse van de Branchiopoda(blad- of kieuwpootkreeftjes).

Het woord "watervlooien" is geen scherp omlijnd biologisch begrip en wordt soms ook ruimer toegepast op alle kreeftachtige organismen van hetzelfde formaat en daaronder vallen dan ook de eenoogkreeftjes. Een enkeling rekent totaal andere, kleine dierlijke waterorganismen zoals raderdiertjes ook tot de "watervlooien".

De bekendste watervlo, Daphnia pulex (pulex, latijnvoor vlo), behoort wel tot de cladoceren.
Watervlooien zijn er tot een halve centimeter groot. Watervlooien eten bacteriën en algen die ze uit het waterfilteren. Watervlooien vallen op door hun snelle schokkerige bewegingen door het water. Deze snelle schokkerige bewegingen maken ze met hun roeipoten.

Werkt op:

Wijziging productbeschrijving in verband met wetgeving.

In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail:Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram.
ruw eiwit 35% 
ruw vet 3,5%
voedingsvezel 2,5%
ruwe as 30%

Daphnia kan onder andere gegeven worden aan:
Vogels, vissen, tropische vissen, amfibieën, schildpadden.

Voer advies voor (tropische) vissen meerdere malen per dag in kleine porties verspreid in het water. Dit voer kan direct gevoerd worden. evenueel fijn wrijven tussen de vingertoppen voor kleine vis (jongbroed!). Nooit meer voeren, dan dat er in 5 minuten wordt opgegeten.

Voer advies voor schildpadden:
kleine schildpad: tot 2 keer daags een klein beetje.
grote schildpad: om de dag een klein beetje
Zorg dat het voer snel op is, anders kan het water vervuilen.
Vergeet niet om maagkiezel te geven voor de vertering van de watervlooien.

Voor vogels: 20 gram op 500 gram eivoer mengen.

Voor kippen: een klein beetje door het voer mengen. Of af en toe als een lekker tussendoortje geven.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: