Voeding

Tarwe

Tenminste Houdbaar Tot:
13 april 2022
Werkt op orgaan:
Botten, Spieren
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Tarwe - 1 kg.
Verkoopprijs€ 1,15
Korting
Tarwe - 2,5 kg.
Verkoopprijs€ 2,60
Korting
Tarwe - 5 kg.
Verkoopprijs€ 4,70
Korting
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 130 gram.

Tarwe is een graansoort en behoort net als de overige granen tarwe, haver, rogge, gerst en rijst tot de grassenfamilie.
Tarwe is misschien wel één van de meest geteelde zaden, en één van de bekendste zaden die in vogelzadenmengelingen verwerkt word. Het is een plant die in tegenstelling tot vele andere planten meerdere zaai/oogst seizoenen kent. In Nerland kennen we de wintertarwe en zomertarwe. De wintertarwe word al in het najaar gezaait waardoor deze vroeg in het voorjaar al ontkiemd om zo “vroege” tarwe te kunnen oogsten. De zomertarwe word pas in het voorjaar gezaaid om in het najaar te oogsten.

De tarwe die wij kennen is de zogenaamde witte tarwe. Er zijn ook rassen die rode zaden volbrengen. Tarwe word hoofdzakelijk dor de grotere landen als China, India, de V.S. en Rusland geteeld. Daarnaast staan Frankrijk, Canada en Australië ook bekend om hun grote tarwe oogsten.

Bevat van nature onder andere:
calcium, kalium, natrium, fosfor, magnesium, suikers

Wijziging productbeschrijving in verband met wetgeving.

In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail:Tarwe kan o.a. gegeven worden aan de volgende dieren:
konijnen, cavia's, knagers, kippen, duiven, vogels, grote parkieten, papegaaien, paarden

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Door veel vogelkwekers wordt tarwe ook in geweekte vorm verstrekt.
De haver wordt dan maximaal 12 uur in de week gezet, waarbij geregeld het water wordt ververst, vooral als het warm weer is. De geweekte haver kan meteen worden gevoerd, maar na 48 uur zullen de korrels ontkiemen. 
Wordt onder andere gegeven aan: kanaries, wildzang, exoten, grasparkieten, grote parkieten en papegaaien.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden, per kilo lichaamsgewicht per dag eten.

Voor gebruik voor particles:
Tarwe wordt niet zo veel gebruikt als particle en daardoor lokt het juist weer meer vissen. Tarwe is ook geschikt voor de witvisser.
Voor gebruik dient de tarwe eerst 24 uur geweekt te worden. Koken mag, maar hoeft niet.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: