Voeding

Fenegriek poeder

In een pot, tenzij er navulling staat.
Werkt op orgaan:
Bloedvaten, Huid, Immuunsysteem, Longen, Luchtwegen, Melkklieren, Slokdarm, Spieren, Vacht/veren
Tenminste Houdbaar Tot:
02 juni 2025
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Fenegriek poeder - 150 g.
Verkoopprijs€ 2,00
Korting
Fenegriek poeder - 300 g.
Verkoopprijs€ 3,10
Korting
Fenegriek poeder - 600 g.
Verkoopprijs€ 5,25
Korting
Fenegriek poeder - 1,5 kg.
Verkoopprijs€ 11,30
Korting
Fenegriek poeder navulling 500 g.
Verkoopprijs€ 3,60
Korting
Fenegriek poeder navulling - 1 kg.
Verkoopprijs€ 6,20
Korting
Fenegriek poeder navulling - 3 kg.
Verkoopprijs€ 17,50
Korting
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 85 gram.

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De plant wordt ook wel foenegriek of Grieks hooi genoemd en als veevoer gebruikt. Het komt oorspronkelijk uit Mesopotamië maar was reeds in de oudheid bekend in het Middellandse Zeegebied. De zaden en bladeren worden gebruikt. Fenegriek is een eenjarig kruid met een rechtopstaande stengel en dunne, veelzadige peulen. De zaden worden gedroogd.

Bevat van nature onder andere:
vette olie
slijmstoffen ongeveer 25%
bitterstoffen
saponine
coumarines
vitamine: A, B!, B2, B3, B6, C, E
Mineralen: calcium, fosfor, ijzer, koper, chroom, magnesium, selenium, zink en zwavel.

Werkt op:

Wijziging productbeschrijving in verband met wetgeving.

In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail:Ook wordt fenegriek ingezet, als een natuurlijk middel tegen ongedierte. Het houdt vlooien, teken, muggen en ander ongedierte weg. Wanneer je het dagelijks geeft, dan gaan de dieren na ongeveer week vies ruiken voor het ongedierte.

Ondersteunende werking uitwendig: 
De gedroogde, geplette zaden mengen met water tot een papachtige substantie (eventueel licht kokend) voor een kompres bij gewrichtsklachten (artritis) aandoeningen, slecht helende wonden, zweertjes en voor het verwijderen van dorens. Het compres ongeveer een half uur laten zitten.

Let op! Fenegriek niet tijdens de dracht/zwangerschap geven.

Fenegriek kan heel goed samen gegeven worden met knoflook, het versterkt elkaars werking.

Fengeriek kan o.a. aan de volgende dieren gegeven worden:
Konijnen, cavia's, muizen, chinchilla’s, ratten, hamsters, kippen, vogels, honden, katten, pony’s en paarden.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een paard van 600 kilo: 25 gram.
Voor honden zwaarder dan 40 kilo: 5 gram.
Voor honden van 25 tot 40 kilo: 3-4 gram.
Voor honden van 10 tot 25 kilo: 2-3 gram.
Voor honden tot 10 kilo: 1 gram.
Katten: 0,5 gram.
Voor vogels: 10 tot 20 gram op 500 gram eivoer.
Voor een aftreksel om de huid te wassen: 1 eetlepel fenegriek op ½ liter kokend water. Het water/aftreksel eerst laten afkoelen tot het lauw/koud is en dan gebruiken.
Voor een koude thee/drank: 15 gram op 1 liter kokend water, 10 minuten laten trekken. Bij de paarden kan de fenegriek drank door de slobber worden gegeven. Bij knagers etc, kan het te drinken gegeven worden. De dieren zullen aan de smaak moeten wennen. Dus het kan even duren voordat ze gaan drinken, hou het wel goed in de gaten dat de dieren drinken. De eerste paar keer, kan er ook een iets slappere koude thee gezet worden, zodat de dieren aan de smaak kunnen wennen.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden etc., per kilo lichaamsgewicht per dag eten.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 14.00 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt u uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 op 06-27053446 of 0297-364645.
We kunnen helaas niet altijd de telefoon opnemen, spreek een bericht in en we bellen zo snel mogelijk terug. Appen of mailen mag natuurlijk ook.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: